Videokonferencia

2005. januárjától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Rektori Hivatalában (B épület, 1. emelet) átadásra került egy videokonferenciák megtartására alkalmas helyiség, illetve egy modern videokonferencia berendezés.

 

Ezzel egyidőben átadásra került a Geoinformatikai Karon egy hasonló kiépítettségű berendezés. Mindkét eszközt az Egyetemi Informatikai Központ pályázat útján nyerte el. A KFIIF2005 pályázat keretében a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi karunkon is bővült eggyel a videokonferencia végberendezéseink száma. A többi külső karon - ideiglenes megoldásként - egy egyszerűbb végberendezés került kihelyezésre.

 

Az kiépített videokonferencia rendszer alkalmas arra, hogy értekezleteket, előadásokat, továbbképzéseket a 7 kar bevonásával úgy rendezhessünk meg, hogy nem kell az utazásra időt szakítani.

 

A videokonferencia terem számítógépes helyfoglalási rendszere már működik. A helyfoglalást Horváth Nóra (tel.: (06 99) 518 126) intézi.

 

A videokonferencia használatában, üzemeltetésében Szászi Tamás (tel.: (06 99) 518 371) segít.

 

 A videokonferencia berendezéssel kapcsolatban további információk a következő honlapon található: www.vidkonf.niif.hu

 

Az Egyetemi Informatikai Központ kísérletképpen a vírusirtó beszerzése kapcsán használta ki elsőként ezt az új lehetőséget. Rendszeresen használjuk a berendezést a karokkal való kapcsolattartásban. Munkatársaink például a CISCO továbbképzés keretében heti rendszerességgel használják a rendszert.